torstai 1. marraskuuta 2012

JUHLAVA KIRJAKAHVILA - HUIPPUVIERAITA ALUSTAMASSA

Manuscript ja Suomen Kirjailijaliitto:

Kirjailijat rajalla -juhlaseminaari Porissa 8.11.

Suomen Kirjailijaliitto täyttää tänä vuonna 115 vuotta. Sen merkeissä liitto järjestää Kirjailijat rajalla –tilaisuudet Oulussa ja Porissa. Porissa yhteistyökumppanina on ensi vuonna 50 vuotta täyttävä kirjoittajayhdistys Manuscript-63 ry.

Seminaari pidetään Porin pääkirjaston auditoriossa torstaina 8.11.2012 klo 17.30­–19.00. Samalla juhlistetaan kirjoittajayhdistyksen kirjakahvilatoimintaa, joka on jatkunut keskeytyksittä Porissa jo viisi vuotta.

Seminaarissa kirjailijat Kari Levola, Katja Kaukonen ja Liisa Keitaanpää alustavat teemasta Rajalla - kirjallisuuden ja mielenmaiseman rajoista. Juontajina toimivat Hannes Tiira (Manuscript-63) ja Heikki Erkinaro (Porin pääkirjasto).

Minkälaista mielenmaisemaa tai vaikutusta kirjailijoiden tuotantoon on antanut kotiseutu, läntinen rannikko, raja ja avomeren läheisyys? Tai onko mielenmaisema pikemmin kivinen pelto, kangasmetsä ja pirunpelto?  Tampereella asuva, porilaissyntyinen Katja Kaukonen on sekä tuotantonsa miljööltä että juuriltaan satakuntalainen. Sekä Porissa että Kokemäellä asustava Liisa Keitaanpää kirjoittaa Satakuntaa kuvaavaa tekstiä. Suomen Kirjailijaliittoa edustava Kari Levola on syntynyt Porissa ja toiminut sekä Suomen Kirjailijaliiton että Manuscriptin puheenjohtajana. Nykyisin hän asuu Raisiossa.

Suomen Kirjailijaliitosta kerrotaan, että tapahtuma tulee Poriin, koska Kirjailijaliitto haluaa toteuttaa valtakunnallisuuttaan järjestämällä kirjallisuustapahtumia muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla – ja koska Porissa on jo 50 vuoden ajan toiminut vireä kirjoittajayhdistys!


Linkit kirjailijoiden esittelyihin:

Katja Kaukonen:
http://wsoy.fi/yk/authors/show/24181
Liisa Keitaanpää:http://liisakeitaanpaa.webs.com/
Kari Levola:http://www.tammi.fi/kirjailijat1/-/author/name/KariLevola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti